Programunknak megfelelően Győrbe vonatoztunk városnézésre. A korai időpontban szép számmal gyülekeztünk a Déli pályaudvaron. Meglepetésként két kedves, régi túratársnőnk csatlakozott csapatunkhoz – igaz, csak az utazás erejéig – de legálabb találkozhattunk es útközben beszélgethettünk egymással, sok korábbi túránkat elevenítve fel.

A győri vasútállomáson vart ránk Kerek Kati, aki jól ismeri a varost így segítségünkre volt a közlekedésben, múzeumok felkeresésében.

Elsőként a Püspökvárba siettünk, még kicsit korán is érkeztünk, picit várnunk kellett a nyitásra.

A székesegyház körül már nagy tömeg gyülekezett, első áldozók és hozzátartozóik vártak a bejutásra. Nagyon aranyosak voltak a gyerekek ünnepi öltözékükben. A kislányok, mint egy-egy kis menyasszony, a fiuk csinos ruházata felett fehér miseing. A látvány ugyan szívmelengető volt, de számunkra nem jelentett jót, bekukkantani sem volt lehetőségünk a székesegyházba. Így a Kilátót vettük célba, felküzdöttük magunkat a csigalépcsőkön. Ez valójában nem volt túl nehéz es megérte a fáradtságot, mert nagyon szép panoráma fogadott bennünket. Miután kigyönyörködtük magunkat, lefele menet megnéztük a varos vértanú püspökéről – az 1997-ben boldoggá avatott – Apor Vilmosról készült kiállítást, majd egy következő helyszínen a varos feltett kincset – Szent László hermáját.

Innen a belvárosba sétáltunk es a Kovács Margit múzeumot néztük meg, ahol a szentendrei múzeumnál lényegesen kevesebb, de nagyon kedves alkotásait láthattuk a művésznőnek.

Felkerestük meg a Patkó Imre múzeumot, amelynek a Vastuskós ház ad otthont Patkó Imre újságíró, művészettörténész – kortárs alkotok munkait es az utazásai során gyűjtött kelet-ázsiai, afrikai, óceániai néprajzi tárgyait hagyta a varosra. Érdekes volt.

Ezután ,,szabad foglalkozás’’ következett. Egy ideig meg együtt sétáltunk, majd a jutalom fagylalt, kávé, innivaló vételezésére került sor.

Mindannyian a szívűnkbe zártuk ezt a hangulatos, kedves varost, remélhetően más alkalommal is felkeressük meg.

Minden kedves túratársnak köszönöm a részvételt, Katának a segítséget.

Sok-sok szép túrát kívánok a Téry-csapatnak.

Szabó Ancsa