Ábrahámhegy jellemzője és ezért kedvelt üdülőhely: "hegyek veszik körül, völgykatlanban húzódik meg, így klímája melegebb környezeténél".  Aug.10-i érkezésünkkor ezt a jó meleget bizony éreztük, így ábrahámhegyi sétánkról lemondtunk és a Balatont választottuk. Ugyanígy alakult utolsó napi, aug. 13-i programunk is. Még vacsorázni is a strandra jártunk, ahol a Horváth kertfalatozó tulajdonosai igen jól, olcsón és vidám hangulatban szervezték meg étkezésünket. 4 házban szálltunk meg, mert sajnos egyben 23 emberes lakóhelyet nem találtunk.

Második nap, szombaton, autóbusszal mentünk B.tomaj környékére, ahonnan a kék jelzésen felmentünk a Badacsonyra, ahol körbementünk az un. Kuruc körúton (nyugati oldalán gyönyörű a kilátás) melynek B.tomaji végén mentünk le és autóbusszal haza. Harmadik nap gyalog indultunk el Ábrahámhegyről, a falun keresztülhaladva Salföld, Kékkút, Theodora forrás, visszafelé salföldi kolostorrom majd Ábrahámhegy. Nekem Kékkút régi (de felújított) házacskái és szépen kialakított forráshely tetszett. A két nap alatt kb. 26 km-t tettünk meg.

Negyedik nap - különböző időpontokban- elhagytuk Ábrahámhegyet a Kék hullám vonattal.

Remélem mindenki jól érezte magát, kicsit meleg volt, de a Balaton ezen sokat enyhített. Köszönöm mindenkinek a részvételt:

Takáts Ila


Első nap
Második nap

Harmadik nap
Negyedik nap