Augusztus 5-én, pénteken indultunk a Népligettől, kényelmes, hűtött autóbusszal. Megérkezve Nagykanizsára, ennivalót vásároltunk –reggelire -, mert  reménybeli lakóhelyünkön, Kistolmácson, már nincs bolt. Ezután bérelt autóbusszal mentünk tovább, mert az elmúlt öt évben, a közlekedés sem lett jobb, különösen csomagokkal.

Megérkeztünk a Nefelejcs pihenőházba, ahol levegős és tiszta apartmanokban foglaltuk el szálláshelyünket. Ezután főleg fürödtünk, mert jó meleg volt, de estefelé voltak, akik körüljárták a tavat, mely kellemes  és nem hosszú séta.

Másnapra vonatozás volt a program, a  Kistolmács - Csömödér - Lenti  vonalon járó kis vonattal. Menetrend szerint csak Kistolmács és Csömödér oda-vissza lett volna az utazás, de szerencsénkre azon az egy napon volt olyan járat, mellyel el tudtunk menni Lentibe és vissza. Így egész nap zötyögtünk a szép, zalai dombok között.

Harmadik napon megtettünk egy összesen 13 km-es  utat a budafai Arborétumba, oda és vissza. Induláskor igazi, jó, kicsit hűvös túraidő volt. Az út dimbes-dombos erdőben vezetett. Végül az Arborétumba nem mentünk be, inkább egyet pihentünk, így jobban bírtuk visszafelé a dombokat, melyek szépen megvártak bennünket.

Utolsó nap felmentünk a helyi szőlőhegyre és az ott épült kilátóba, Visszafelé meglátogattuk az egyik pincét, ahol bort kóstoltunk és vásároltunk, majd elbúcsúztunk Kistolmácstól és kedves tavunktól.

Mindenkinek köszönöm a részvételt és a jó hangulatot!  

Takács Ila