A MÁV egykori vasúti műhelye, az Északi Járműjavító területén 1884–86 között épült fel Feketeházy János tervei alapján az Eiffel-csarnok néven ismertté vált egykori mozdonyjavító üzeme.
A 2010-ben bezárt telepen álló ipari műemléképület 2020-tól Eiffel Műhelyház néven a Magyar Állami Operaház új logisztikai és művészeti központjának ad otthont.
A 22.000 m2-es alapterületű, öthajós csarnokból, két oldalépületből és egy közepes méretű szabványos vasútállomásból álló komplexumban jött létre az Opera próba-, jelmez- és díszletgyártó-, raktár- és látogatóközpontja. A közel 500 személyes Bánffy Miklós terem ugyanakkor az Opera új kamaraszínpada is, ahol a dalszínház kortárs, modern opera- és balett repertoárja kap helyet..
A hatalmas csarnokba belépve egy 327-es Gőzmozdonyt és a WR2354 számú étkezőkocsit vehettünk szemügyre. A mozdony egyedül álló ipari műemlék, az étkezőkocsi pedig a csarnok büféjeként üzemel.
A csarnokból balra nyílik a Bánffy Miklós terem, ahol ott jártunkkor a János Vitéz próbája folyt, így
bemenni nem tudtunk.
A lépcsőn jobbra felmenve Feketeházy nevét viselő teraszra jutunk, ahol kis kiállítással emlékeznek Feketeházyra és a csarnok építésére. Innen indulunk a látogatói folyosókon ahol a falakon megtekinthető az épület vasúttörténeti múltját feldolgozó tárlat képanyaga.

Közben a különféle termeken áthaladva feltűnhetett, hogy mindenhol egy-egy jellegzetes stílusú, sárga-fehér színű, absztrakt műtárgy függ a falon, ezek Saxon-Szász Ferenc munkái, amelyek egyfajta összekötő kapocsként szolgálnak és  jelzésszerűen kifejezik, hogy az épület részei összetartoznak.
Majd idilli zöld környezetbe jutunk, az Otturbay Melinda oázisba: mindenütt növények, néhány ülőalkalmatosság, az óriási üvegfalakon keresztül pedig lelátni az egy emelettel lejjebb elhelyezkedő varrodákba. Most is folyik a munka, szebbnél szebb ruhák terülnek el a varrógépek alatt. De az igazi meglepetés akkor ér minket, amikor az oázison végighaladva egy újabb terem tűnik a szemünk elé, az Eiffel Műhelyházban ugyanis még egy sportpálya is található, bár egyelőre a balett művészek használják próbateremként.

Következik a festőműhely, itt éppen egy óriási háttéren dolgoznak; az asztalosok és a lakatosok. Majd beláthatunk az asztalos műhelybe. A következő folyosón látható évenként feltüntetve az Operaház repertoárja, végül pedig visszajutunk a Bánffy terem emeleti bejáratához.  Itt is egy kis kiállítást találunk az Operaház nagyjaira emlékezve, ahol véget ér látogatásunk.