Nagy nyüzsgés fogadott bennünket a Vigadó téren. Sok kiránduló igyekezett a hajókhoz. Zenekar és egyenruhába öltözött hajósok gyülekeztek ünnepségükre, amelynek kezdetét ágyúlövés, de legalább is egy ijesztő dörrenés jelezte.
Látványosnak ígérkezett ez a program, de mi nem sokat nézelődhettünk, közelgett az indulás ideje.
Helyet foglaltunk hát a hajónkon és hamarosan elindultunk. Útközben gyönyörködtünk a parti látnivalókban, hidakban. Pezsgő élet volt a vízen is, motorcsónakosok, evezősök, vízi-taxi, kétéltű jármű haladt el mellettünk.
Kellemes időben a felső fedélzeten utaztunk, később már egy kicsit fáztunk ugyan a szélben, de ez az elmúlt kánikulai napok után még jól is esett.
Pontban déli tizenkettőkor értünk Szentendrére.  A kikötőben kedves - helybéli – túratársnőnk fogadott bennünket, aki egy ideje sajnos nem tud velünk tartani a túrákon, így nagy volt az örömünk, hogy találkozhattunk.  Itt is ünnepség zajlott, a város életében már hagyományosnak mondható - Ister napok fesztivál- a Duna ünnepe. Családi programok zajlottak, árusok kínálták portékájukat. A Duna-partot elhagyva elsőként a régi zegzugos utcákat, tereket kerestük fel, ahol még felfedezhettük a település egykori arculatát, hangulatát, majd a Szerb templomot és múzeumot néztük meg. A múzeum gazdag anyaga hamarosan új, tágasabb helyre kerül. A Görög utcában már zajlanak az új épület kivitelezési munkái, ahol méltóbb helyet kap majd a gyűjtemény.
A program végeztével társunk a házába invitálta kis csapatunkat egy „kávéra”, akik ismerik Őt már tudják, hogy ilyenkor a szekrényéből kiesik pár tálca saját
készítésű sütemény (nem bóti! )  A kamrából, hűtőből finom üdítők, italok kerülnek elő (többnyire ez is saját)
Kellemes beszélgetéssel, evéssel (na, jó : habzsolással) telt a további idő. Megcsodáltuk a szép kertet, csemegéztünk az éppen érő nagy szemű szederből,
majd ki-ki hazaindult  hajóval vagy autóbusszal.
Remélem Mindenki jól érezte magát, kedvét lelte a dunai hajózásba.
További szép túrákat kívánok a Téry - csapatnak és köszönöm a megjelenést. Szabó Ancsa