A négy napos barangolásunk Zalában jól telt, főleg a szép környezet, a meleg napos idő, a Malom tanya-panzió ellátása miatt. Az első napon érkezést követően elfoglaltuk szállásunkat, majd délután felderítettük a környéket. Sajnos a jelzésről letértünk, de így is legyalogoltuk a délelőtti sok vonatozást. A réteken virított a pipacs, a búzavirág, a margaréta, kamilla, fűfélék. Illatos és édes szamócát is legeltünk.
A második napon szintén helyből indulva megcéloztuk Zalalövő helységet, sajnos itt is a túrajelzés hiánya miatt tévelyegtünk a szántás, vetés között a tűző napon, végül rátalálva a jelzés egy részére Zalapatakán kötöttünk ki, onnan még két buszmegállónyira volt Zalalövő központja. Boldogan bevettük magunkat egy vendéglátó egységbe, ahol folyadékot pótoltunk. A tóhoz nem mentünk ki, mert kevés időnk maradt a visszaút miatt.
A harmadik napon Zalaegerszeg volt a cél, ahol kétfelé váltunk, egy része a csapatnak a Horhos túra zöld jelzését járta, érintve két kápolnát, és egy templomot. Gyönyörű kilátás nyílt a városra és a környező dombokra. Menet közben találtunk némi cseresznyét, és vizet is sikerült szereznünk, mert a készletünk fogytán volt. A csapat másik fele ismerkedett a város nevezetességeivel és megtekintette a Göcsej falumúzeumot, ahol bőséges látnivalót találtak. A végén néhányan felmentek a TV toronyba is, ahonnan szép kilátás nyílt a városra.
A negyedik napon délelőtt készülődtünk, majd délben elhagytuk a tanyát és hazafelé vettük az irányt.
Mindenkinek köszönöm a részvételt, és remélem szép emlékekkel gyarapodtatok.