Március 29-én szerdán Székesfehérvárra látogattunk. Az Árpád fürdő szervezésében, egy élménynapon vettünk részt. 

Kalandosan indult a nap, mert a vonatok nem, vagy többórás késéssel indultak a Déliből. Fontos volt, hogy időre Székesfehérvárra érjünk, időben megkezdhessük a programot. Félórás késéssel az Árpád fürdőhöz értünk. Lepakoltunk, és máris egyórás vezetett belvárosi városnézés vette kezdetét.

Idegenvezetőnk nagyon felkészült, tapasztalt, Székesfehérvár elkötelezett lakója, boldogan mesélt a város múltjáról, szép- és nevezetes épületeiről, a sarok erkélyekről, amiből rengeteg van Székesfehérváron, az egyetlen szecessziós épületről, romos állapotában is gyönyörű. A város alaprajza szilvára, vagy szemre hasonlít mondta, és valóban az utcák, terek összeszűkülnek, majd kiszélesednek. Gyönyörű virágos parkok vannak a belvárosban is. Délben, igazából 12:04 perckor (az oka, hogy a város összes harangja eltolódva az időben szólal meg) meghallgattuk, és megnéztük az órajátékot. Az órajáték figurái a magyar történelem legendás királyait, és jól ismert alakjait ábrázolják. Az Országalma és a Városház tér után, a Koronázó Bazilika Romkertjénél az emlékhelynél ért véget a séta.

Az Árpád fürdőben várt minket az ebéd a különteremben. A porhanyós tarja (csak a neve volt porhanyós) elfogyasztása után a fürdőigazgató mesélt a fürdő történetérő, a felújításról. A fürdő vize nem gyógyvíz. Bevetettük magunkat a fürdés élvezetébe. A fürdőt különleges, török jellegűre építették át a felújítás után. Sokféle medence, pihenő helyiségek, só szoba, tepidárium, szaunák, jégkása, jó pár áll a vendégek rendelkezésére. A kényeztetés a tetőfokára hágott, amikor bementünk a "Relax" szauna szeánszra. Ezt mindenkinek ki kell próbálni!!!! Testünk-lelkünk újjászületett, én még rásegítettem zárásként egy alkoholmentes Pina Coládéval. 

Remélem mindenki legalább olyan jól érezte magát, mint én!

Borbás Kriszti