Útvonal: Budakeszi, Fagyártmánytelep - felhagyott bányácska - Pista bácsi emlékkő - Andris kunyhó - Hosszúhajtás-völgyi kőbánya - Mamut fenyők - Budakeszi, Dózsa György tér (10 km és +130 m szint)

 

Hideg, de napos időben kezdtük a túrát, a Fagyártmány telep mellett. Rövidesen keskeny csapáson vezetett az út a kerítésig. Ott következett a kaland, mert fel kellett mászni a létrán, át a kerítésen. Mindenki sikeresen teljesítette a feladatot. Folytattuk utunkat a szép őszi színekben pompázó erdőben, mohás kövek között, rengeteg gombát találtunk az avarban. A Hosszúhajtás-völgyi kőbánya volt az egyik úti cél, ahol rengeteg szép fotót készíthettünk a kövekről. A bánya közepén megállt a víz, benne növények zöldelltek. Egy másik úton indultunk visszafelé, a fák zöldes-barnás leveit sütötte a nap, nagyon szépnek láttam. Visszaértünk a buszmegállóhoz, itt néhányan lemaradtak a csoporttól. De a többség ment tovább a Mamut fenyőkhöz, a másik úti célhoz. Megpihentünk, elkészítettük a kötelező csoportképeket, innen már a házak között jártunk, és értünk a Budakeszi, Dózsa György térre, ahonnan a busz is rögtön indult.

Szerencsénk volt az időjárással, ennél jobb kiránduló időt nem kívánhattunk volna magunknak. Örülök, hogy ennyien eljöttetek, és együtt lehettünk.

Borbás Kriszti