Tavaly okt. 23- a körül túráztunk a Mátrában, gyönyörű, őszi napon, akkor találtuk ki, hogy egy év múlva ide egy több napos túrát kellene szervezni.
Ez így is történt, csak sajnos az időjárás nem volt velünk kegyes, pénteken  hűvös, metsző széllel, szombaton délelőtt esővel és felázott erdővel várt bennünket.
Tehát pénteki programjaink:  szállásfoglalásunk jól alakult, tiszta, rendes és meleg szobákban a M.szentlászlói Vadász centrumban. Ezután a piszkéstetői Csillagvizsgálóba mentünk, félig busszal, félig gyalog. Vezetéssel jártuk be területét és meghallgattuk, milyen tudományos munka folyik ott. Hazafelé a kék jelzés tele volt frissen kidőlt fákkal, lehetett: megkerülni vagy átmászni, mindkettő vacak volt.
Szombaton átmentünk Galyatetőre busszal, onnan - egy nagy kört téve - gyalog szándékoztunk szállásunkra menni. A kitartó eső miatt  egy rövidebb és kevésbé dagonyás utat választottunk M.szentimre  felé. Az út keresztezte a M.szentlászlói aszfaltutat, itt kettéváltunk , a társaság egy része elment Imrére, a többiek hazafelé.  Ekkor már kiderült egy kissé az idő, láttuk pl. a M.szentistváni sípályát, mely reggel még ködbe burkolózott.
Vasárnap mentünk át Ágasvárra, odafelé a gerincúton mentünk, szép, napsütéses időben. Az út jó volt, csak a kidőlt fákat kellett itt is kerülgetni. Visszafelé a Csörgő patak völgyét választottuk, jól beletaláltunk, kidőlt fák, sokszoros átkelés a megduzzadt patakon, csúszós, meredek utak. Szerencsére mindenki segített, mindenkinek: amikor úgy éreztük, már nem lehet tovább menni, az ügyesebbek átvették az irányítást és szépen átkeltünk minden akadályon.
Hétfőn, reggeli után " szabadfoglalkozás " volt, a társaság egy része hazament, egy  kis csapat  Borsat Évi vezetésével még tett egy túrát M.szentistván környékén, melyet a Vöröskő kilátónál fejezett be.
Remélem, mindenkinek jó kikapcsolódást jelentett ez a  négy nap, Köszönöm a részvételt.     Takáts Ila